Veilig werken op hoogte - Base Consultancy

Veilig werken op hoogte

Ieder dak wordt met enige regelmaat betreden voor bijv. onderhoudswerkzaamheden aan de dakbedekking, onderhoud aan installaties, raambewassing e.d. Omdat er aan het werken op hoogte risico’s kleven is het van belang dat er passende maatregelen worden getroffen om het dak veilig te betreden zodat de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd. 

Uit cijfers blijkt dat jaarlijks gemiddeld 82 mensen door een arbeidsongeval overlijden in Nederland; bij 18 is dit het gevolg van een val van hoogte. Daarmee kan vallen van hoogte beschouwd worden als een belangrijk gezondheidsrisico op het werk.

Ik doe het al 30 jaar zo dus waarom nu ineens anders?

Dit is een vaak gehoorde kreet wanneer je met bouwvakkers spreekt over de gevaren bij het werken op hoogte. Het kan al 30 jaar goed gaan maar het hoeft maar 1 keer fout te gaan en dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Gelukkig wordt men steeds vaker bewust van het risico en zijn gebouweigenaren en bouwbedrijven verplicht te voldoen aan de geldende eisen bij het werken op hoogte. (≥2,5 m)

Onderstaande cijfers tonen aan bedrijfsongevallen waarbij vallen van hoogte een groot aandeel heeft in het totaal aantal ongevallen, zeker het percentage waarbij het een dodelijke afloop heeft.

Download de whitepaper

Meer weten omtrent veilig werken op hoogte? Vul onderstaand formulier in en wij sturen je de whitepaper toe. In de whitepaper lees je onder andere: wie is verantwoordelijk voor het aanbrengen van de voorzieningen? Wat zegt de wet? CE-normering of niet? Waaruit bestaat een veilig dak?

valveiligheid2

Stuur ons een WhatsApp: 06-54 95 65 13